Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Levická nemocnica vyčlenila na očkovanie tri tímy zdravotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AFP - Tobias Schwarz

Nemocnica v Leviciach aktuálne eviduje šesť pozitívnych zamestnancov na nový koronavírus, 52 zamestnancov je v karanténe.

Levice 15. januára (TASR) - Nemocnica Agel Levice sa stala na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR oficiálnym vakcinačným centrom na očkovanie proti COVID-19. „Rozhodnutie ministerstva pre nás znamená, že sme v nemocnici zriadili tri ambulancie, v ktorých realizujeme očkovanie, a to nielen z radov našich zdravotníkov, ale aj vybraných skupín zdravotníkov z regiónu. Všetci záujemcovia musia byť registrovaní vopred prostredníctvom portálu korona.gov.sk,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Očkovanie zabezpečujú tri vyčlenené tímy zdravotníkov. Nemocnica už zrealizovala vakcináciu všetkých svojich zamestnancov, ktorí o očkovanie prejavili záujem. „Je to približne 300 kolegov, ktorí sa dali zaočkovať,“ potvrdil Belanský. Prvými boli lekári a sestry z prvej línie, ktorí sa starajú o pacientov pozitívne testovaných na COVID-19.

Nemocnica v Leviciach aktuálne eviduje šesť pozitívnych zamestnancov na nový koronavírus, 52 zamestnancov je v karanténe. Zdravotnú starostlivosť pre pozitívne testovaných pacientov poskytuje na dvoch štandardných COVID oddeleniach a na lôžkovej jednotke anestézie a intenzívnej medicíny vyčlenenej pre COVID pozitívnych pacientov vyžadujúcich umelú pľúcnu ventiláciu. Napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu v súčasnosti potrebujú siedmi pacienti, kyslíkovú terapiu si vyžaduje ďalších 42 pacientov. Nemocnica navýšila počet reprofilizovaných lôžok na celkovo 70.