Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Pandémia výstavbu urgentného príjmu v levickej nemocnici nespomalila

Ilustračné foto. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Stavebné práce sa začali v novembri minulého roka zatepľovaním budovy a plánovanou výmenou okien.

Levice 18. mája (TASR) – Stavebné práce na výstavbe nového urgentného príjmu v Nemocnici Levice pokračujú podľa harmonogramu. Technicko-prevádzkový námestník nemocnice Miloš Brtko potvrdil, že pandémia nového koronavírusu zatiaľ výstavbu neovplyvnila. Urgentný príjem má byť hotový v máji budúceho roka.

Projekt je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja z Operačného programu Integrovaný regionálny operačný program. Celkové finančné náklady predstavujú 7,1 milióna eur, pričom 10 percentami sa na financovaní bude podieľať Nemocnica Levice.

Stavebné práce sa začali v novembri minulého roka zatepľovaním budovy a plánovanou výmenou okien. „V súčasnosti dokončujeme potrebné rozvody vzduchotechniky a inžinierskych sietí, aby sme v dohľadnej dobe mohli obnoviť činnosti na ambulantných pracoviskách Fyziatricko-rehabilitačného oddelenia," skonštatoval Brtko.

Od vybudovania urgentného príjmu nemocnica očakáva vyššiu komplexnosť a lepšiu kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

"Projekt zabezpečí vybudovanie nového spoločného urgentného príjmu, vybudovanie moderného diagnostického zázemia pre nemocnicu vrátane najmodernejších RTG, USG prístrojov, CT pracoviska a zahŕňa aj rekonštrukcie v infraštruktúre samotného pavilónu, v ktorom sa bude nové pracovisko urgentného príjmu nachádzať.

V rámci nového spoločného urgentného príjmu bude vybudované aj zázemie pracovísk chirurgickej, internej a neurologickej ambulancie,“
uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Nemocnica Levice poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom v najväčšom okrese na Slovensku. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160 000 obyvateľov. Ide o jednu z najväčších nemocníc v celom Nitrianskom samosprávnom kraji.

Aktuálne prevádzkuje 19 ambulancií typu špecializovaná ambulantná starostlivosť, ambulanciu urgentného príjmu 1. typu, dve ambulancie ústavnej pohotovostnej služby (pediatria, gynekológia) a ambulantnej pohotovostnej služby (pre dospelých a pre deti a dorast ). V zdravotníckom zariadení aktuálne pracuje takmer 600 zamestnancov.