Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

V Leviciach sa situácia zhoršila, nemocnica má vývoj pod kontrolou

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach 19. februára 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Momentálne máme v rámci II. fázy reprofilizácie k dispozícii 24 lôžok s kyslíkom a tri lôžka s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu, potvrdil Belanský.

Levice 26. októbra (TASR) - Nemocnica Agel Levice eviduje zhoršenie pandemickej situácie v regióne, vývoj pandémie však má pod kontrolou. V nemocnici je hospitalizovaných šesť pacientov na štandardnom kyslíkovom lôžku, stav ďalších dvoch si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. V karanténe je šesť zamestnancov, informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Aktuálne sa nemocnica nachádza v druhej fáze reprofilizácie podľa pokynov ministerstva zdravotníctva. "Momentálne máme v rámci II. fázy reprofilizácie k dispozícii 24 lôžok s kyslíkom a tri lôžka s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu," potvrdil Belanský.

Nemocnica zaznamenala zvýšený záujem o vakcináciu z radov verejnosti. Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti novému koronavírusu spustila minulý týždeň, očkovanie je možné aj bez predošlej registrácie, ale pri dodržaní pravidiel určených ministerstvom zdravotníctva.