Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Levice uzatvorilo partnerskú dohodu s maďarským Nagymarosom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obe mestá spája levický rodák, cestovateľ, prírodovedec Kálmán Kittenberger, ktorý prežil svoj život práve v meste Nagymaros.

Levice 22. mája (TASR) - Mesto Levice bude spolupracovať s maďarským mestom Nagymaros. Partnerskú dohodu o spolupráci podpísali primátor Levíc Ján Krtík a primátor Nagymarosu Balázs Heinczinger. Cieľom medzinárodnej spolupráce je prispievať k rozvoju partnerských miest, zvýšeniu ich konkurencieschopnosti a prispievať k vzájomnému poznaniu kultúr a národov, informovala Adriana Macáková z Mestského úradu Levice.

Obe mestá spája levický rodák, cestovateľ, prírodovedec Kálmán Kittenberger, ktorý prežil svoj život práve v meste Nagymaros. Mestá spolupracujú v oblasti výmeny poznatkov a skúseností medzi jednotlivými obcami, v oblasti cestovného ruchu, malého a stredného podnikania, v oblasti kultúry, športu, školstva a mládeže, v oblasti ochrany prírody a pri príprave a realizácii spoločných projektov. Okrem spolupráce na úrovni samospráv je cieľom medzinárodnej spolupráce aj rozvoj spolupráce mládežníckych a občianskych organizácií pôsobiacich v meste.