Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Levická nemocnica otvorila novú ortopedickú ambulanciu

Ilustračná snímka Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Pacientov s ortopedickými problémami neustále narastá, skonštatoval zástupca primára oddelenia úrazovej chirurgie levickej nemocnice Martin Hamar.

Levice 7. júna (TASR) - Nemocnica Agel Levice otvorila novú ortopedickú ambulanciu v priestoroch nemocnice. Špecializované medicínske pracovisko, ktoré sa zameriava na diagnostiku, liečbu a rehabilitáciu porúch, ochorení a zranení súvisiacich s kosťami, kĺbmi, svalmi, väzmi a štruktúrou pohybového aparátu, sa nachádza na 4. poschodí pavilónu A, informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský. K dispozícii je v pracovných dňoch okrem štvrtka.

Pacientov s ortopedickými problémami neustále narastá, skonštatoval zástupca primára oddelenia úrazovej chirurgie levickej nemocnice Martin Hamar. "S predĺžením života európskej populácie zaznamenávame nárast pacientov, ktorí majú čoraz väčší problém s kolennými kĺbmi, celkový počet pacientov s ortopedickými ťažkosťami sa za posledné roky zvýšil. Výnimkou nie sú ani športové zranenia a rôzne druhy úrazov. Veľké percento pacientov si vyžaduje operačné riešenie daného problému, na ambulancii však poskytujeme aj rôzne možnosti konzervatívnej liečby," povedal Hamar.