Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Levický jarmok ponúkne stovky stánkov s tovarom a bohatý program

Ilustračné foto Foto: TASR/Edmund Örzsik

Jarmok sa koná od 15. do 18. októbra na Námestí hrdinov a v priľahlých uličkách v centre Levíc.

Levice 20. septembra (TASR) – Bohatý kultúrny program, gastronomické špeciality, niekoľko stoviek trhovníkov a množstvo jarmočného tovaru ponúkne aj tento rok Tradičný levický jarmok, ktorý patrí k najstarším a najväčším podujatiam svojho druhu v Nitrianskom kraji. Jarmok sa koná od 15. do 18. októbra na Námestí hrdinov a v priľahlých uličkách v centre Levíc.

Záujem trhovníkov o účasť na jarmoku bol aj tento rok veľmi veľký. Mesto, ktoré je organizátorom podujatia, preto už prestalo prijímať ďalšie prihlášky. "Na jarmoku bude viac ako 430 trhovníkov, ktorí so svojimi stánkami zaberú plochu 2500 štvorcových metrov. O jarmok je veľký záujem aj zo strany verejnosti. V prvé dni prichádzajú hlavne Levičania, ale počas víkendu už chodia aj ľudia zo širokého okolia. Nevyberáme vstupné, takže nemáme presné údaje o počte návštevníkov, ale sú to tisíce ľudí. Tradičný levický jarmok patrí k podujatiam, ktoré sú veľmi známe, navyše má aj dlhú históriu, ktorá určite siaha až do 19. storočia," uviedla vedúca Referátu komunálnych činností na Mestskom úrade v Leviciach Adriana Bosíniová.

Okrem tovaru a občerstvenia ponúka jarmok v Leviciach aj bohatý kultúrny program, v ktorom si prídu na svoje milovníci dychovky, folklóru i rockovej hudby. "Je to klasický jesenný jarmok a jeho program je koncipovaný tak, aby si tam každý našiel niečo svoje. Začína sa už vo štvrtok 15. októbra popoludní vystúpením žiakov Základnej umeleckej školy Levice. Nasleduje program Elán Forever a vystúpenie Lenky Filipovej," informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Leviciach Berta Jasečková. Ako doplnila, na druhý deň sa predstavia viaceré hudobné skupiny. Bude medzi nimi Duo Song, Duo Rytmus, BG Gangsta romano, rocková skupina The Paranoid a Revival AC/DC. V sobotu 17. októbra ponúkne kultúrny program dychovku, divadelné predstavenie pre deti, koncert ľudovej hudby z Detvy, vystúpenie hip-hopovej skupiny a ďalšie podujatia. Nedeľa bude patriť koncertu speváckej skupiny ľudových piesní Lipka.