Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Nitriansky kraj

V prípade útoku na bar Mariatchi vzniesli ďalšie obvinenie

Bar Mariatchi, ilustračné foto Foto: TASR

Vyšetrovanie by malo byť ukončené do konca leta.

Bratislava 10. júna (TASR) - V prípade útoku extrémistov na personál a návštevníkov baru Mariatchi v Nitre pribudol ďalší obvinený. Trestnému stíhaniu za výtržníctvo a ublíženie na zdraví tak v súčasnosti čelí šesť osôb. V dnešnom večernom spravodajstve o tom informovala RTVS.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Boženy Bruchterovej nie je nikto z obvinených stíhaný väzobne. Hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Andrea Predajňová pre televíziu uviedla, že vyšetrovanie by malo byť ukončené do konca leta.

RTVS pripomenula, že v prípade násilností na personál a návštevníkov baru Mariatchi prišlo k dvom útokom, v októbri 2013 a na Silvestra 2013. Pri druhom útoku bol brutálne zbitý majiteľ podniku Radovan Richtárik, ktorý utrpel komplikovanú zlomeninu nohy.

Útok extrémistov a postup pri vyšetrovaní znamenal personálne sankcie na Okresnej prokuratúre v Nitre. O miesto prišiel okresný prokurátor Igor Seneši a generálny prokurátor Jaromír Čižnár navrhol disciplinárne konanie voči ďalším dvom prokurátorkám v súvislosti s ich postupom pri riešení prípadu. O týchto disciplinárnych návrhoch má rozhodnúť disciplinárna komisia. RTVS dodáva, že termín jej pojednávania ešte nebol stanovený.