Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Levice si vezme úver na financovanie investičných akcií

Mesto Levice, foto z archívu. Foto: Daniel Veselský - TASR

Z investičného úveru plánuje samospráva financovať rekonštrukciu Materskej školy Okružná - pavilón B či rekonštrukciu chodníkov na Saratovskej ulici.

Levice 3. júna (TASR) – Mesto Levice si vezme dlhodobý investičný úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie vybraných investičných akcií v meste. Prijatie úveru schválili vo štvrtok na svojom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva v Leviciach. „Z dôvodu nedostatku vlastných zdrojov v rezervnom fonde v porovnaní s požiadavkami mesta bolo v návrhu úpravy rozpočtu mesta na rok 2021 rozpočtovým opatrením zahrnuté financovanie niektorých kapitálových výdavkov z úverových zdrojov,“ uviedol primátor Ján Krtík.

Z investičného úveru plánuje samospráva financovať rekonštrukciu Materskej školy Okružná - pavilón B, rekonštrukciu chodníkov na Saratovskej ulici, rekonštrukciu miestnej komunikácie Železničná, revitalizáciu Hradného parku, prístavbu bufetu, šatní a kancelárií na zimnom štadióne, rekuperačné vetranie priestoru kuchyne na IV. Základnej škole (ZŠ), druhú etapu skateparku v Parku pohybu Vinohrady. Investičný úver by mal pokryť aj financovanie vybudovania chodníka okolo ZŠ Rybníky, chodníka Družstevnícka-Tatranská-Tichá, realizáciu bežeckej dráhy a doskočiska na 2. ZŠ, rekonštrukciu komunikácií Horša a Čankov a vybudovanie multifunkčného ihriska s dráhami na 1. ZŠ.

V prípade nedočerpania úveru z dôvodu úspory finančných prostriedkov pri verejnom obstarávaní, nerealizovania investičnej akcie a podobne, môžu byť akcie nahradené ďalšími schválenými investičnými akciami v rozpočte mesta Levice.