Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Levice udelilo svoje ocenenia významným osobnostiam

Na archívnej snímke spisovateľka Mila Haugová. Foto: TASR - Michal Svítok

Ocenenia sú udeľované aj za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky či inú záslužnú činnosť v prospech mesta alebo jeho obyvateľov.

Levice 14. októbra (TASR) – Mesto Levice udelilo svoje ocenenia 13 osobnostiam. Mená laureátov schválilo mestské zastupiteľstvo ešte v júni, svoje ceny si prevzali na slávnosti 13. októbra.

Levická radnica každoročne udeľuje Cenu mesta, Cenu primátora a Čestné občianstvo ľuďom, ktorí sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj mesta a o šírenie jeho dobrého mena. Ocenenia sú udeľované aj za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky či inú záslužnú činnosť v prospech mesta alebo jeho obyvateľov. „Okrem toho sa udeľuje aj cena Dobrovoľník mesta a to za mimoriadne dobrovoľnícke činnosti v prospech občanov Levíc,“ informoval magistrát.

Ako uviedla radnica, v roku 2021 získal Čestné občianstvo mesta Levice Miloš Szabo, Mila Haugová a in memoriam Lajos Grendel. Cenu mesta Levice udelili Vladimírovi Smetanovi, Magdaléne Kosztolányiovej a in memoriam Jurajovi Kovácsovi a Alene Cibulkovej. Cenu primátora získala Magdaléna Boledovičová. Za záslužnú činnosť v prospech verejnosti Cenu Dobrovoľník mesta Levice udelili Oľge Kurpašovej, Petrovi Benčekovi, Ľudovítovi Valachovi, Viere Nehézovej a Jozefovi Števčíkovi.