Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Nitra sa pripravuje na testovanie, chýbajú však informácie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bol by som veľmi nerád, keby sa prípadný neúspech zvalil potom na samosprávy, poznamenal viceprimátor Nitry Daniel Balko.

Nitra 21. októbra (TASR) – Nitrianska radnica sa pripravuje na plošné testovanie obyvateľov, stále však má veľa nezodpovedaných otázok týkajúcich sa organizačného zabezpečenia testovania. Podľa hovorcu mestského úradu Tomáša Holúbka urobí samospráva všetko pre to, aby zabezpečila všetky požiadavky súvisiace s plošným testovaním.

„Mesto ako člen Únie miest Slovenska koordinuje svoj postup s úniou. Spoločne máme niekoľko otázok na predstaviteľov štátu, na ktoré očakávame jasné a jednoznačné odpovede,“ povedal Holúbek.

„Za deväť dní máme v Nitre zabezpečiť testovanie obyvateľov. Stále je však veľa dôležitých informácií, ktoré nám chýbajú. Pre úspešný priebeh testovania zástupcovia samospráv v rámci únie miest spracovali niekoľko desiatok spoločných otázok. Odpovede stále nemáme. Čas sa kráti. Bol by som veľmi nerád, keby sa prípadný neúspech zvalil potom na samosprávy,“ poznamenal viceprimátor Nitry Daniel Balko.