Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Mestskí poslanci budú schvaľovať rozpočet Nitry na rok 2015

Nitra Foto: Nitrafest.sk

Súčasní poslanci sa na svojom poslednom zasadnutí budú zaoberať aj dostavbou areálu letného kúpaliska na Sihoti na akvapark.

Nitra 19. novembra (TASR) – Areál Zoborského kláštora v Nitre by sa mal začať postupne rekonštruovať. Na viacerých spoločných rokovaniach sa na tom zhodli zástupcovia mesta Nitra, Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), Špecializovanej nemocnice sv. Svorada Zobor, Biskupského úradu, Archeologického ústavu a ďalších inštitúcií. Dohodli sa na spolupráci pri revitalizácii areálu kláštora, ktorý je najstarším na Slovensku. Cieľom projektu s predpokladaným celkovým rozpočtom viac ako milión eur je odovzdanie zrekonštruovaného areálu verejnosti do roku 2024. O možnosti obnovy Zoborského kláštora a o jednotlivých etapách prác budú rokovať nitrianski mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok 20. novembra.

Zastupiteľstvo sa ešte posledný raz zíde v pôvodnom zložení. Nasledujúce rokovanie mestského parlamentu už bude ustanovujúcim rokovaním poslancov, ktorí vzišli zo sobotňajších (15.11.) komunálnych volieb.

Súčasní poslanci sa na svojom poslednom zasadnutí budú zaoberať aj dostavbou areálu letného kúpaliska na Sihoti na akvapark. Schvaľovať budú tiež plán zimnej údržby, zoberať sa budú i stratou v mestskej autobusovej doprave, nakladaním s mestským majetkom či návrhmi všeobecne záväzných nariadení. Poslanci budú na svojom ostatnom rokovaní schvaľovať aj viacročný rozpočet mesta Nitra na roky 2015 až 2017.