Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Miera pozitivity zamestnancov ZSE v Nitre poklesla na 0,26 percenta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

ZSE pokračuje v antigénovom testovaní svojich zamestnancov aj počas tohto víkendu v Bratislave, Dunajskej Strede, Trenčíne a Trnave.

Nitra 23. januára (TASR) – Spoločnosť Západoslovenská energetika, a. s., (ZSE) uskutočnila v piatok (22. 1.) v Nitre antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 pre svojich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov.

Vzhľadom na zlú pandemickú situáciu v regióne sme pretestovali svojich zamestnancov pôsobiacich v Nitre už tretíkrát. Išlo o všetkých kolegov, ktorí priamo pracujú v Nitre, prípadne musia pre pracovné povinnosti dochádzať do Nitry z iných okresov,“ uviedol Peter Gálik, tajomník centrálneho krízového štábu spoločnosti.

Celkovo bolo počas troch kôl testovania pretestovaných v Nitre 980 zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Percento pozitívne testovaných zamestnancov malo klesajúcu tendenciu. „Počas prvého kola realizovaného 8. januára bol podiel pozitívnych testov 1,78 percenta. Počas druhého kola realizovaného 15. januára bolo pozitívne testovaných 0,81 percenta. Pri poslednom piatkovom testovaní bola miera pozitivity na úrovni 0,26 percenta,“ zhodnotil Gálik.

ZSE pokračuje v antigénovom testovaní svojich zamestnancov aj počas tohto víkendu v Bratislave, Dunajskej Strede, Trenčíne a Trnave. Spoločnosť testuje zamestnancov pravidelne, aj mimo štátneho celoplošného testovania. „Vzhľadom na to, že skupina ZSE je subjektom hospodárskej mobilizácie a súčasťou kritickej infraštruktúry, musí mať všetky opatrenia nastavené tak, aby bola schopná aj prípade zhoršenia stavu zaistiť udržateľný prevádzkový režim a nepretržitú distribúciu elektrickej energie. Testovanie zamestnancov je jedným z týchto opatrení,“ potvrdil Gálik.