Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Nitriansky kraj

Mládežnícky parlament v Topoľčanoch má nové vedenie aj členov výboru

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Predsedom mládežníckeho parlamentu sa stal Adam Chrenko a podpredsedníčkou Tamara Takáčová, obaja študenti stredných škôl v Topoľčanoch.

Topoľčany 5. februára (TASR) - Mládežnícky parlament v Topoľčanoch už má nové vedenie i členov výboru. Ako informovala radnica, voľby predstaviteľov parlamentu sa konali v pondelok na prvom tohoročnom stretnutí jeho členov.

Predsedom mládežníckeho parlamentu sa stal Adam Chrenko a podpredsedníčkou Tamara Takáčová, obaja študenti stredných škôl v Topoľčanoch. "Mládežníckemu parlamentu v novom zložení prajeme úspešný rozbeh v aktivitách. Uvítame ich aktívnu účasť a nápady, ktoré môžu predniesť na verejných zasadnutiach, ale aj priamo vedeniu mesta, a vniesť tak do Topoľčian viac príležitostí pre mladých," uviedla radnica.

Mládežnícky parlament mesta Topoľčany je stálym poradným orgánom mestského zastupiteľstva. Jeho úlohou je zabezpečovať kontakt mladých ľudí s orgánmi mesta, pomáhať pri presadzovaní záujmov mládeže, iniciovať a organizovať podujatia pre mladých ľudí a ďalšie aktivity. Členmi mládežníckeho parlamentu sú mladí ľudia vo veku od 15 do 30 rokov, ktorí majú v Topoľčanoch trvalý pobyt alebo v meste študujú.