Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Motocyklista unikal hliadke, vo vrecku mal podozrivú látku

Vodič motocykla Yamaha jazdiaci v obci Lužianky pri Nitre nereagoval na znamenie hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry na zastavenie a začal unikať smerom na krajské mesto. Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj

Vodič motocykla Yamaha jazdiaci v obci Lužianky pri Nitre nereagoval na znamenie hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry na zastavenie a začal unikať smerom na krajské mesto.

Nitra 28. júna (TASR) – Pri dopravnej nehode neďaleko Nitry sa ľahko zranil vodič motocykla. Motocyklista chcel uniknúť policajnej hliadke, vo vrecku mal podozrivú látku a po vykonaných lustráciách vyšlo najavo, že je naňho vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody za predchádzajúcu trestnú činnosť. „Muž mal niekoľko právoplatných zákazov viesť motorové vozidlá a v krvi mu navyše koloval alkohol zmiešaný s drogou,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Vodič motocykla Yamaha jazdiaci v obci Lužianky pri Nitre nereagoval na znamenie hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry na zastavenie a začal unikať smerom na krajské mesto. Na križovatke s Vinárskou ulicou odbočil vpravo, kde ho policajti predišli a zablokovali jeho jazdný pruh. „Motocyklista sa však pravdepodobne plne nevenoval vedeniu motorky, nesledoval situáciu v cestnej premávke. Išiel príliš rýchlo, pričom ľavou časťou motocykla narazil do pravej strany policajného služobného auta Volkswagen Golf. Vodič motocykla sa pri dopravnej nehode ľahko zranil a bol prevezený do nitrianskej nemocnice. K zraneniu policajtov nedošlo,“ opísala situáciu polícia.

Dychová skúška u zasahujúceho vodiča policajného služobného auta bola negatívna, 39-ročnému vodičovi motocykla bola na zistenie prítomnosti alkoholu odobratá krv. Muž policajtom dobrovoľne vydal plastový obal s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny, pričom vzniklo podozrenie, že ide o dávku omamnej a psychotropnej látky. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie za prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.