Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Nitriansky kraj

Mužovi hrozí za vlámanie do kostola v Nitre niekoľkoročné väzenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Na základe zaistených kamerových záznamov a pomoci miestneho kňaza mal vyšetrovateľ podozrivú osobu na výsluchu už krátko po skutku.

Nitra 17. apríla (TASR) – Polícia zadržala muža, ktorý sa vlámal do kostola Nanebovzatia Panny Márie na nitrianskej Kalvárii. K vlámaniu došlo krátko po veľkonočných sviatkoch, kedy bola v kostole nájdená poškodená pokladnička. Informovala o tom polícia.

Na základe zaistených kamerových záznamov a pomoci miestneho kňaza mal vyšetrovateľ podozrivú osobu na výsluchu už krátko po skutku. „Koľko bolo peňazí v poškodenej pokladničke, nikto nevie. Zlodej sa však v chráme správal veľmi neúctivo a po kostole hľadal, kde by sa čo dalo zobrať. Liezol poza oltár, prevalil lavicu a snoril po všetkých kútoch,“ dodala polícia.

Momentálne je 31-ročný muž obvinený z trestného činu krádeže vlámaním na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecnú úctu. Pri výsluchu uviedol, že v pokladničke bolo len jedno euro. Za tento zločin mu hrozí podľa trestného zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.