Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Nitriansky kraj

Novozámocká knižnica chystá literárne podujatia aj rôzne aktivity

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

V pondelok dopoludnia sa žiaci ZŠ Nábrežná mohli zapojiť do literárneho podujatia s názvom Vraniak Albín.

Nové Zámky 5. februára (TASR) - Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch v pondelok odštartovala sériu februárových podujatí určenú žiakom základných škôl (ZŠ). Pre deti sú v priebehu mesiaca pripravené interaktívne aktivity, tvorivé činnosti a stretnutia s knihami.

V pondelok dopoludnia sa žiaci ZŠ Nábrežná mohli zapojiť do literárneho podujatia s názvom Vraniak Albín. "Deti sa mohli započúvať do príbehu z rovnomennej knihy od Zuzany Wienk o neobyčajnom vraňom mláďati, ktorého veľmi trápilo, keď niekomu ubližovali. Knihovníčka im okrem iného porozprávala aj o inakosti a odvahe pomôcť druhému. Nechýbala ani zábava v podobe vtáčieho pexesa," uviedli organizátori.

Ďalšie podujatie pripravuje knižnica na 6. februára. "Na pasovaní za čitateľov dostanú deti svoj prvý čitateľský preukaz a hravou formou spoznajú knižnicu a jej ponuku. Postupne bude za čitateľov pasovaných vyše tristo prvákov zo všetkých novozámockých základných škôl," pripomenula knižnica.

V rovnaký deň je pre žiakov zo ZŠ G. Bethlena pripravené interaktívne literárne podujatie s názvom Pátranie s detektívnou kanceláriou LasseMaja. "Žiaci sa zahrajú na detektívov a pomôžu hlavným hrdinom obľúbenej detskej detektívky z pera švédskeho spisovateľa Martina Widmarka vyriešiť záhadu ukradnutých psov. Cieľom je hravou formou podporiť logické myslenie u detí," doplnila knižnica.