Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Na veľtrhu v Nitre má premiéru spoločný pavilón výrobcov nábytku

Vyše 400 spoločností z viacerých krajín sveta sa prezentuje na jubilejnom 25. ročníku medzinárodného veľtrhu Nábytok a bývanie, ktorý sa začal v utorok 10. marca 2015 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Súčasťou veľtrhu nábytku sú odborné podujatia a diskusné fóra, ktoré odrážajú najaktuálnejšie témy nábytkárskeho priemyslu.

Nitra 10. marca (TASR) – Vyše 400 vystavovateľov z viacerých krajín sveta sa prezentuje na 25. medzinárodnom veľtrhu nábytku Nábytok a bývanie 2015, ktorý sa dnes začal na nitrianskom výstavisku. Nosnými témami tohtoročnej nábytkárskej prehliadky sú nábytok a bytové doplnky pre zdravé bývanie s dôrazom na ekológiu, alternatívne zdroje tradičných energií, dizajn a architektúru v nábytku a tiež ekologické drevené stavby. „Pohľad na bývanie v stredoeurópskom regióne je najmä o tendenciách na Slovensku a v Českej republike. Vystavovatelia predstavujú na ploche 22.000 štvorcových metrov úroveň výroby a dizajnu na Slovensku, v susedných i vo vzdialenejších krajinách,“ povedal riaditeľ Agrokomplexu – Výstavníctva Eduard Krcho.



Po prvýkrát sa na spotrebiteľskej výstave nábytku a vybavenia pre domácnosti predstavujú slovenskí výrobcovia nábytku spolu so stavebnými firmami, ktoré sa venujú výstavbe moderných drevostavieb. „Dynamický a napriek krízovým časom nebývalo kontinuálny rozvoj výstavby rodinných domov na báze konštrukcií z dreva dáva jedinečnú príležitosť spojiť svoje sily a využiť synergický efekt spolupráce nábytkárskej sekcie a sekcie drevostavieb Zväzu spracovateľov dreva SR,“ konštatoval prezident zväzu Igor Patráš.

Podľa jeho slov myšlienka spoločného pavilónu dozrievala niekoľko rokov, podarilo sa ju zrealizovať práve v tomto jubilejnom ročníku. „Návštevník pavilónu získa bližší pohľad a informácie o fungovaní nábytkárskeho i drevostavbárskeho priemyslu na Slovensku. Má možnosť pozrieť si bežný byt, zariadený nábytkom od slovenských výrobcov,“ povedal Patráš.

Súčasťou veľtrhu nábytku sú odborné podujatia a diskusné fóra, ktoré odrážajú najaktuálnejšie témy nábytkárskeho priemyslu. Medzinárodná hodnotiteľská komisia počas veľtrhu ohodnotí Cenou veľtrhu špičkové produkty v šiestich kategóriách.