Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Na vinobranie do Topoľčianok privezie hostí špeciálny autobus

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Odchod z parkoviska vedľa Autobusovej stanice v Nitre je o 10.00 h. Predpokladaný príchod späť do Nitry je o 17.00 h, uviedla Dana Póčiková z NOCR.

Nitra 21. augusta (TASR) – Ochutnávku burčiaka a viac ako 30 vzoriek vín ponúkne tento rok Vinobranie, ktoré sa bude konať 1. septembra v Topoľčiankach. Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR) ponúka milovníkom vína na tento deň špeciálnu ponuku, vďaka ktorej sa môžu z Nitry priamo do Topoľčianok odviezť autobusom. „Odchod z parkoviska vedľa Autobusovej stanice v Nitre je o 10.00 h. Predpokladaný príchod späť do Nitry je o 17.00 h,“ uviedla Dana Póčiková z NOCR.

Ako pripomenula, okrem degustácie vín je pre návštevníkov vinobrania pripravený aj bohatý kultúrny program. „Malebná obec Topoľčianky je preslávená rozsiahlym anglickým parkom a klasicistickým zámkom, ktorý bol sídlom vnučky cisára Františka Jozefa I. a cisárovnej Sisi, neskôr letným sídlom Tomáša Garrigua Masaryka. Záujemcovia si môžu pozrieť nielen zámok, ale aj zámocký park. Pre rodiny s deťmi je pripravený bohatý sprievodný program, prehliadka žrebčína, ale aj ochutnávka rôznych gurmánskych špecialít,“ doplnila Póčiková.