Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Návštevníci podujatia #roztancujTO oslávia Medzinárodný deň tanca

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Organizátori očakávajú do 3000 návštevníkov.

Topoľčany 26. apríla (TASR) – Osláviť Medzinárodný deň tanca spolu ako komunita je cieľom podujatia #roztancujTO, ktoré sa uskutoční v Topoľčanoch v piatok 29. apríla.

Organizátorom podujatia je Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany, vychádzajúca z dlhoročnej tradície mestského kultúrneho strediska, ktorého činnosti v súčasnosti zastupuje. Podľa slov jej riaditeľa Miroslava Bakuru sa do programu podujatia zapojilo päť tanečných klubov, ktoré budú mať príležitosť vytvoriť a prehĺbiť priateľské i profesionálne puto medzi tanečnými telesami pôsobiacimi v okrese Topoľčany. Organizátori očakávajú do 3000 návštevníkov.

Zámerom podujatia #roztancujTO je osloviť nielen deti a mládež venujúcu sa tancu, ale zaujať aj širokú verejnosť. Okrem samotnej prezentácie tanečných telies budú súčasťou programu aj workshopy a sprievodný program. Uskutočnia sa na Námestí M. R. Štefánika a v Galérii Topoľčany.

„Workshopy vedené lektormi i profesionálnymi tanečníkmi sú určené pre tanečné kluby, zapojiť sa však môžu i ďalší návštevníci,“ skonštatoval Bakura. Podujatie vyvrcholí spoločným tancom všetkých účastníkov, choreografiu ich naučia lektori priamo na námestí.