Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nemocnica v Komárne sa po dvoch rokoch vracia do normálneho režimu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Návštevy sú povolené počas návštevných hodín, v pracovné dni aj cez víkend je to vždy medzi 14.00 a 16.00 h.

Komárno 22. apríla (TASR) - Nemocnica Agel Komárno po takmer dvoch rokoch povolila od piatka návštevy pacientov v nemocnici s výnimkou covidového oddelenia. Zároveň realizovala organizačné zmeny, ktorých cieľom je návrat do normálneho režimu, aký bol pred vypuknutím pandémie. Naplno bežia aj plánované operácie, informovala námestníčka riaditeľa pre liečebnú starostlivosť Gabriela Filkóová.

Návštevy sú povolené počas návštevných hodín, v pracovné dni aj cez víkend je to vždy medzi 14.00 a 16.00 h. Každý pacient môže mať jednu návštevu po dobu 30 minút, pričom návšteva musí mať prekryté dýchacie cesty, upozornila Filkóová.

Osobitný režim má gynekológia. Otcovia majú povolenie byť pri pôrode, potrebujú však antigénový test nie starší ako 24 hodín. „V prípade náhleho pôrodu vieme antigénový test realizovať aj u nás na oddelení,“ skonštatovala námestníčka.

Nemocnica v Komárne poskytuje k piatku zdravotnú starostlivosť ôsmim pacientom s novým koronavírusom, nikto si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Spomedzi zamestnancov chýba päť ľudí z dôvodu ochorenia COVID-19.