Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Nemocnica v Zlatých Moravciach zaplatí mestu nižšie nájomné za stavby

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Pôvodná výška ročného nájmu za stavby nemocnice bola takmer 30.000 eur. Po schválení návrhu je nájomné upravené na sumu 14.086 eur ročne.

Zlaté Moravce 26. júla (TASR) – Nemocnica Agel v Zlatých Moravciach zaplatí mestu o polovicu nižšie ročné nájomné za stavby. Rozhodli o tom mestskí poslanci na rokovaní Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach.

Pôvodná výška ročného nájmu za stavby nemocnice bola takmer 30.000 eur. Po schválení návrhu je nájomné upravené na sumu 14.086 eur ročne. Zníženie nájmu platí už pre rok 2021, informovala radnica.

O zníženie ročného nájmu za stavby požiadala samotná nemocnica. Žiadosť zdôvodnila zvýšenými nákladmi na zabezpečenie materiálno-technických kapacít, na zdravotnícky personál, materiál a pomôcky, lieky a kyslík, dezinfekčné prostriedky, stavebné úpravy a prispôsobenie poskytovania zdravotnej starostlivosti všetkým opatreniam a nariadeniam zo strany Ministerstva zdravotníctva SR, Úradu verejného zdravotníctva SR a hlavného hygienika počas mimoriadnej situácie spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. Tá viedla k zvýšeným nárokom na nepretržité poskytovanie služieb a k opatreniam zavedeným na zamedzenie rizika šírenia ochorenia COVID-19.