Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nemocnice v Leviciach, Zlatých Moravciach a Komárne zakázali návštevy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nemocnice pokračujú v triáži pacientov pri vstupe do ambulantných priestorov. Zmeria sa im teplota a formou dotazníka sa zisťuje cestovateľská anamnéza.

Levice/Zlaté Moravce/Komárno 21. júla (TASR) - Vzhľadom na zhoršenie epidemiologickej situácie súvisiacej s pandémiou COVID-19 nemocnice Agel v Leviciach, Zlatých Moravciach a Komárne opätovne sprísnili režim a prijali opatrenia na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu. Od stredy 22. júla v nemocniciach zakážu návštevy hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach. „Okrem tohto opatrenia platí aj naďalej používanie osobných ochranných pomôcok, zvýšená dezinfekcia v priestoroch zdravotníckeho zariadenia a povinné je prekrytie horných dýchacích ciest,“ informovala o tom hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Nemocnice pokračujú v triáži pacientov pri vstupe do ambulantných priestorov. Zmeria sa im teplota a formou dotazníka sa zisťuje cestovateľská anamnéza, respektíve epidemiologická anamnéza so zameraním na kontakt s ochorením na COVID-19. „Vo všetkých troch nemocniciach sme zabezpečili u všetkých pacientov s potrebou operačných zákrokov testovanie na toto ochorenie. Vedenie nemocníc zakazuje tiež akýkoľvek voľný pohyb osôb v areáli nemocnice, ktorý nie je viazaný na poskytnutie zdravotnej starostlivosti,“ povedala Pavliková. Nemocnice zároveň upozorňujú, že rozsah poskytovania zdravotnej starostlivosti sa nemení.