Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Neprofesionálni výtvarníci sa môžu prihlásiť do súťaže Region Art

Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hlavné poslanie súťaže je podpora a rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby v celej jej rozmanitosti.

Nitra 14. januára (TASR) – Neprofesionálni výtvarníci z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa môžu do 20. januára prihlásiť do súťaže Region Art. Ide o postupovú súťaž, ktorej regionálne kolo organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.

Zapojiť sa môžu amatérski výtvarníci od 15 rokov. Do regionálneho kola môžu prihlásiť tri až päť výtvarných prác. "Diela bude posudzovať odborná porota, ktorá vyberie obrazy na výstavu, na ocenenie a postup do krajského kola," uviedla Zdenka Smrečková z KOS.

Súťaž nie je žánrovo ani tematicky vymedzená. Podľa Smrečkovej je jej hlavným poslaním podpora a rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby v celej jej rozmanitosti, teda v kresbe, grafike, maľbe, plastike, úžitkovej tvorbe a v prácach intermediálneho charakteru.

"Napomáha rozvíjať talent v oblasti neprofesionálnej výtvarnej tvorby, oceňovať výtvarné aktivity tvorcov a vyhľadávať a podporovať nové výrazné talenty z radov mládeže a dospelých," hovorí Smrečková. Ako doplnila, vernisáž vybraných diel z regionálneho kola súťaže Region Art bude v KOS 6. februára.