Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Chrípka zatvorila v kraji viac ako dve desiatky škôl

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Pre vysokú chorobnosť sa neučí v 23 základných a materských školách Nitrianskeho kraja.

Nitra 10. februára (TASR) – Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji aj v uplynulom týždni rástla. Podľa údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre zatvorila chrípka viac ako dve desiatky škôl v šiestich okresoch.

Celkovo bolo v šiestom kalendárnom týždni evidovaných 10.460 akútnych respiračných ochorení, z toho v 1683 prípadoch išlo o chrípku. „Predstavuje to nárast chrípky o 40,5 percenta oproti minulému týždňu,“ informoval RÚVZ.

Najviac chorých bolo medzi deťmi do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 250 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 40,4 percenta zápalov prínosových dutín, 26,4 percenta zápalov pľúc a 33,2 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 68 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 64 percent lekárov pre dospelých.

Pre vysokú chorobnosť sa neučí v 23 základných a materských školách Nitrianskeho kraja. „Výchovno-vzdelávací proces bol prerušený v školských zariadeniach v okresoch Nitra, Topoľčany, Levice, Šaľa, Komárno a Nové Zámky,“ uvádza RÚVZ.