Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianske divadlo vydáva špeciálnu limitovanú zbierku známok

Slávnostná inaugurácia poštovej známky 400. výročie mučeníckej smrti troch svätých košických mučeníkov v Košiciach 6. Foto: TASR – František Iván

Na známkach sú vyobrazené portréty osobností divadla, ktorých mená sú zaznamenané na Stene slávy vo foyer DAB.

Nitra 3. decembra (TASR) - Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre vydáva špeciálnu edíciu známok s vyobrazením osobností, ktoré výrazne ovplyvnili jeho smerovanie. Známky s takzvaným personalizovaným kupónom vychádzajú pri príležitosti 70. výročia DAB.

Na známkach sú vyobrazené portréty osobností divadla, ktorých mená sú zaznamenané na Stene slávy vo foyer DAB. Ich počet je limitovaný a nepresiahne 100 kusov. „Dá sa preto predpokladať, že budú mať cenu aj pre zberateľov. Budeme ich lepiť na novoročné pozdravy, ktoré bude DAB koncom roka rozosielať. Získať známku z pozdravu tak bude jediný spôsob, ako sa k tejto limitovanej edícii dostať,“ vysvetlil riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Ako doplnil, divadlo plánuje zberateľov odmeniť. Ak sa niekomu podarí získať obálku s nalepenou limitovanou divadelnou známkou, stačí, ak jej fotku pošle na sociálnu sieť DAB. „Prví traja ľudia dostanú od nás vianočný dar v podobe novej reprezentatívnej publikácie Divadlo Andreja Bagara v Nitre 70. Ďalší môžu získať rôzne zaujímavé darčeky,“ povedal Dóczy.