Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Do testovania v Nitre sa zapojili stovky policajtov a desiatky hasičov

Na snímke ľudia čakajú v rade pred odberným miestom počas plošného antigénového testovania na ochorenie COVID-19 v Nitre v piatok 8. januára 2021. Foto: TASR Henrich Mišovic

Na plošnom testovaní sa podieľali aj členovia Hasičského a záchranného zboru.

Nitra 11. januára (TASR) – Počas víkendového testovania bolo v Nitre nasadených 217 policajtov. Dohliadali na pokojný priebeh testovania, dávali pozor na bezpečnosť a poskytovali informácie ľuďom, ktorí čakali pred odbernými miestami.

Ďalšia časť policajtov pokračovala vo výkone služby na hraniciach okresu Nitra a na území samotného mesta. „Kontrolovali plnenie mimoriadnych opatrení, ktoré boli v Nitre nariadené v súvislosti so zlou epidemiologickou situáciou. Kontroly sa robili aj na hraniciach okresu Nové Zámky. Policajti púšťali do oboch miest iba tých občanov, ktorých cesta bola opodstatnená, respektíve tých, ktorí disponovali negatívnym výsledkom testu. Som naozaj veľmi rád, že 90 percent občanov splnilo pri ceste a pohybe v mestách platné mimoriadne opatrenia,“ uviedol na sociálnej sieti minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Ten osobitne poďakoval policajtom, ktorí v čase osobného voľna pomáhali na odberných miestach ako dobrovoľníci. „V teréne boli aj ich nadriadení, ktorí sa starali o koordináciu výkonu služby v jednotlivých lokalitách. Zvýšený výkon služby v okrese Nitra bude naďalej pokračovať, keďže od pondelka 11. januára platia prísnejšie mimoriadne opatrenia a akýkoľvek pohyb mimo miesta bydliska je podmienený negatívnym výsledkom testu,“ dodal Mikulec.

Na plošnom testovaní sa podieľali aj členovia Hasičského a záchranného zboru. Ten na akciu vyčlenil 20 zdravotníckych záchranárov, ktorí pracovali v desiatich odberových tímoch v rámci celého Nitrianskeho okresu.