Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Festival Musica Sacra ponúkne koncerty duchovnej hudby

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Jednotlivé koncerty festivalu odznejú tradične v Piaristickom kostole sv. Ladislava.

Nitra 13. júna (TASR) – Koncerty duchovnej hudby ponúkne 30. ročník festivalu Musica Sacra, ktorý sa v nedeľu večer začína v Nitre. Jednotlivé koncerty festivalu odznejú tradične v Piaristickom kostole sv. Ladislava.

V rámci otváracieho koncertu ponúkne ZOE – Nitriansky komorný orchester a Juraj Adamuščin náboženské a svetské piesne v hebrejčine a jidiš. „Vo štvrtok 17. júna sa nitrianskemu publiku predstaví mezzosopranistka Katarína Porubanová, tenorista Richard Tamáš, barytonista Dávid Harant v sprievode uznávaného českého čembalistu, dirigenta a muzikológa Ondřeja Maceka,“ informovali organizátori.

Vokálny koncert v podaní sopranistky Klaudie Dernerovej, barytonistu Mareka Pobudu a v sprievode Petra Pažického odznie v nedeľu 20. júna. Hudba inšpirovaná ľudovou melodikou, ktorá spája klasické sláčikové nástroje, pesničkárstvo a elektroniku, zaznie vo štvrtok 24. júna na koncerte Spievajúce husle v podaní Miriam Kaiser Trio.

V nedeľu 27. júna sa predstaví Slovenský spevácky zbor Adoremus so sprievodom organistu Petra Loydla. „Záverečný koncert bude vo štvrtok 1. júla patriť Štátnemu komornému orchestru Žilina, nadanému 13-ročnému huslistovi Teovi Gertlerovi, miešanému speváckemu zboru Lúčnica a sopranistke Zuzane Weiserovej,“ doplnili organizátori.