Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Horúce leto prispelo k rekordnej sezóne na letnom kúpalisku v Nitre

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Sezóna na nitrianskom kúpaliska sa pre teplé počasie začala už 13. júna, teda o týždeň skôr oproti pôvodným plánom.

Nitra 11. septembra (TASR) – Nitrianske kúpalisko má za sebou rekordnú sezónu, keď návštevnosť i tržby zo vstupného boli najvyššie za posledné tri roky. Podľa slov Miloša Dovičoviča z mestskej spoločnosti Službyt sa pod dobré výsledky podpísalo predovšetkým počasie a dlhotrvajúce horúčavy.

„Opäť sa ukázalo, že takéto kúpalisko so sezónnou prevádzkou jednoznačne závisí aj od toho, aké ponúka služby, ale prioritne od toho, aké je počasie. To sa dá ľahko dokumentovať na číslach a na tržbách za posledné tri roky, kedy bol úplne rovnaký cenník. V roku 2013, keď bolo šesť týždňov bez kvapky dažďa, boli tržby 158.000 eur. V roku 2014 bolo naopak často zamračené a dážď, vtedy dosiahli tržby sumu 78.000 eur. Počas mimoriadne horúceho leta 2015 to už boli rekordné tržby v hodnote 165.000 eur,“ povedal Dovičovič.

Ako však upozornil, hovoriť o tom, či nitrianske kúpalisko ukončilo leto so ziskom, alebo nie, je ešte priskoro. „Rekordné tržby ešte neznamenajú, že je sezóna v zisku. Pretože kúpalisko, to sú aj náklady. Napríklad na prípravu na sezónu, na spustenie bazénov, na napustenie bazénov, na prevádzku, pretože tá voda cirkuluje, časť odchádza do kanalizácie, časť sa pripúšťa, idú čerpadlá, elektrina, plyn, vyhrievanie bazénov. Sú tam zamestnanci. Takže úplne výsledky letnej sezóny budeme poznať až potom, ako nám prídu konečné vyúčtovania,“ pripomenul Dovičovič.

Sezóna na nitrianskom kúpaliska sa pre teplé počasie začala už 13. júna, teda o týždeň skôr oproti pôvodným plánom. Návštevníci mali k dispozícii päť bazénov, nafukovaciu kĺzačku, služby inštruktora plávania i bezplatnú wifi zónu.