Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra chce opraviť zimný štadión, v pláne aj dostavba azylového domu

Na snímke radosť hokejistov Nitry po historickom postupe do finále po piatom zápase semifinále play off Tipsport extraligy HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica v Nitre v stredu 2. apríla 2014. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Mesto okrem toho plánuje dobudovať aj ďalšie začaté investície.

Nitra 24. marca (TASR) – Nitrianska radnica chce v priebehu tohto roka dokončiť viaceré stavby rozostavané v minulom období. Mesto plánuje pokračovať v dostavbe azylového domu, na ktorý pred časom získalo dotácie z fondov Európskej únie. Radnica sa však dostala do sporu s dodávateľskou stavebnou firmou Euro-Building a o nenávratný finančný príspevok napokon prišla. Magistrát však od úmyslu dostavať azylový dom neupustil a v súčasnosti hľadá na jeho dokončenie peniaze v mestskom rozpočte.

"Dostavba azylového domu si bude vyžadovať ďalšie prostriedky, ktoré budeme musieť schváliť. Momentálne je naň pridelených 300.000 eur v rámci rozpočtu, no celkové náklady na dokončenie stavby aj po určitých úsporách sú vyčíslené na 700.000 eur. Čiže minimálne 400.000 eur budeme musieť ešte hľadať, aby sme túto stavbu dofinancovali, pretože sme o európske peniaze zásluhou dodávateľskej firmy prišli," skonštatoval Dvonč.

Mesto okrem toho plánuje dobudovať aj ďalšie začaté investície. Je medzi nimi aj rekonštrukcia bývalej Základnej školy Svätourbanská na Zobore. Po oprave budovy za viac ako 1,1 milióna eur tu má vzniknúť nové komunitné centrum. "Budeme pracovať na všetkých stavbách, ktoré zostali rozostavané," povedal primátor. Mesto tak bude tento rok pokračovať aj v príprave rekonštrukcie zimného štadióna, na ktorú dostalo dotáciu 500.000 z Úradu vlády SR. "Určite budú hotové práce do júna, pretože je tam do tohto dátumu povinnosť dotáciu zúčtovať. Teraz finišujeme s projektmi na vzduchotechniku a protipožiarne opatrenia. Čiže určite sa tam tento rok tých 500.000 eur minie," uviedol Dvonč. Mesto chce z vládnej dotácie zrekonštruovať opláštenia zimného štadióna, opraviť komunikačné chodby, šatne, mantinely i plexisklo. Okrem dotácie na opravu zimného štadióna chce radnica tento rok investovať do športu aj ďalších viac ako 92.000 eur. Tie majú ísť na modernizáciu futbalového štadióna.