Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Nitra pre hrozbu koronavírusu zrušilo školám zahraničné cesty

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Mesto okrem toho do škôlok objednalo zvýšený počet antibakteriálnych prostriedkov.

Nitra 9. marca (TASR) - Nitrianska radnica pre hrozbu koronavírusu zrušila zahraničné cesty žiakom i pracovníkom viacerých škôl. Ako o tom informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek, neuskutoční sa návšteva riaditeliek škôlok v predškolských zariadeniach v Rakúsku a Základná škola kniežaťa Pribinu ruší v rámci projektu Erasmus+ návštevu Veľkej Británie.

Mesto okrem toho do škôlok objednalo zvýšený počet antibakteriálnych prostriedkov. „Priestory materských škôl sa umývajú tri- až štyrikrát denne. Pracovníci škôl a škôlok tiež dostali usmernenie, podľa ktorého majú dbať na zvýšenú hygienu kľučiek a priestorov, do ktorých prichádzajú rodičia,“ uviedol Holúbek.

Ako pripomenul, všetky školy a škôlky už dostali usmernenie z ministerstva školstva, ktoré dôrazne neodporúča organizovanie akýchkoľvek výletov či exkurzií v oblastiach s potvrdeným výskytom nového koronavírusu. „Ak sa niekto zo škôl, či už žiaci alebo pedagógovia, nedávno vrátil z regiónov, kde sa vyskytol koronavírus, musí dva týždne pozorne sledovať svoj zdravotný stav,“ dodal Holúbek.