Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto pripravuje projekt Nitra - Wifi pre teba

Bezplatná wifi zóna v Poprade Foto: TASR/Adriána Antošková

Wifi prístupové body budú pre občanov zadarmo, nainštalované budú na konzoly kamerového systému Mestskej polície v Nitre a napájané z jeho zdrojov.

Nitra 10. júna (TASR) – Nitrianska radnica pripravuje realizáciu projektu Nitra – Wifi pre teba. Žiadosť o nenávratný finančný príspevok už bola mestu schválená, momentálne sa čaká už len na kontrolu verejného obstarávania.

Po realizácii projektu sa bude možné pripojiť k internetu na viacerých miestach v Nitre. Okrem Starého mesta to bude aj na sídliskách Klokočina, Chrenová i Diely. „Po úspešnom pripojení užívateľov privíta ako prvá oficiálna mestská stránka www.nitra.sk,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Wifi prístupové body budú pre občanov zadarmo, nainštalované budú na konzoly kamerového systému Mestskej polície v Nitre a napájané z jeho zdrojov. „Internet bude širokopásmový, s minimálnou rýchlosťou 30 Mbit/s. V rámci projektu sa bude využívať už existujúca optická infraštruktúra mesta,“ vysvetlil vedúci odboru strategického a projektového riadenia Vladimír Ballay.