Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Mestská polícia vlani odstránila z ulíc Nitry vyše 300 vrakov áut

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

V evidencii vrakov však polícia stále eviduje nepojazdné autá, ktoré ich majitelia z verejných priestorov stále neodstránili.

Nitra 7. júla (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Nitre evidovala vlani v uliciach mesta 410 odstavených automobilových vrakov a nepojazdných vozidiel. Väčšinu z nich počas minulého roka odstránila.

Podľa správy MsP sa podarilo z verejných priestranstiev počas roka 2019 zlikvidovať celkovo 318 dlhodobo nepojazdných vozidiel a vrakov. Väčšinu z nich odviezli vďaka aktívnej práci mestských policajtov. „Okrem toho bolo na mestský úrad oznámených 42 vozidiel a priamo z príslušného oddelenia úradu bol daný pokyn na odtiahnutie 23 vozidiel, pri ktorých sme vykonávali asistenciu,“ informovala MsP.

V evidencii vrakov však polícia stále eviduje nepojazdné autá, ktoré ich majitelia z verejných priestorov stále neodstránili. „Riešením by bolo dôrazné a nekompromisné vymáhanie poplatku vrátane exekučných konaní za užívanie verejného priestranstva,“ konštatuje vedenie nitrianskej MsP.