Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Mestská polícia v Nitre vlani vybrala na pokutách takmer 270.000 eur

Mestská polícia v Nitre. Foto: Teraz.sk/JD

Ako vyplýva zo zverejnenej štatistiky, mestská polícia v roku 2014 riešila celkovo 19.135 priestupkov.

Nitra 31. marca (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Nitre vykonala v priebehu minulého roka viac ako 400 zákrokov, pri ktorých jej príslušníci nemuseli ani raz použiť svoju služobnú zbraň. Donucovacie prostriedky však mestskí policajti použili viac ako 7600-krát. S výnimkou 13 prípadov išlo vždy o nasadenie technických prostriedkov na zabránenie odjazdu auta, takzvaných papúč. Podľa slov náčelníka MsP v Nitre Erika Duchoňa museli mestskí policajti vlani čeliť útokom v troch prípadoch, v jednom z nich bol príslušník MsP aj zranený.

Ako vyplýva zo zverejnenej štatistiky, mestská polícia v roku 2014 riešila celkovo 19.135 priestupkov, pri ktorých vybrala pokuty vo výške 267.715 eur. "Väčšinou išlo o dopravné priestupky, ku ktorým dochádzalo aj pre to, že sa rozšíril počet platených parkovacích miest. Pre pretrvávajúci nedostatok miest na parkovanie sa vodiči dopúšťali priestupkov aj tým, že na odstavenie vozidiel využívali aj verejnú zeleň či chodníky," uviedol Duchoň.

Mestskí policajti sa pri svojej činnosti venovali aj zabezpečovaniu verejného poriadku. Najčastejšie sa zameriavali na Mostnú ulicu v centre mesta, pretože sa tu nachádza väčšie množstvo zábavných podnikov a barov. "Výraznejší problém v tejto lokalite nastáva hlavne v letných mesiacoch, keď skupiny mladých ľudí zostávajú postávať na ulici, kde často pijú lacnejší alkohol, ktorý si priniesli so sebou. Aj napriek stálej prítomnosti hliadok mestskej polície a Policajného zboru, nie je možné úplne zabrániť narúšaniu verejného poriadku, znečisťovaniu verejného priestranstva a rušeniu nočného pokoja," pokračoval Duchoň. Podľa jeho ďalších slov v roku 2015 sa chcú zamerať na ďalšie budovanie kamerového bezpečnostného systému, rozširovanie služieb pultu centralizovanej ochrany, vzdelávanie a doplnenie počtu príslušníkov MsP.