Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Na ceste R1 v smere do Trnavy sa vytvárajú kilometrové kolóny áut

Voľný pohyb osôb je od 8. do 13. apríla 2020 na Slovensku obmedzený. Zakázané je aj uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať s výnimkou osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Rozhodla o tom vláda v rámci rozšírenia opatrení počas núdzového stavu. Obmedzenie má zabrániť masovému navštevovaniu sa počas veľkonočných sviatkov, a tým riziku zvrátenia doterajšej pozitívnej tendencie minimalizácie šírenia nového koronavírusu na Slovensku. Voľný pohyb osôb je od 8. do 13. apríla 2020 na Slovensku obmedzený. Zakázané je aj uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať s výnimkou osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Rozhodla o tom vláda v rámci rozšírenia opatrení počas núdzového stavu. Obmedzenie má zabrániť masovému navštevovaniu sa počas veľkonočných sviatkov, a tým riziku zvrátenia doterajšej pozitívnej tendencie minimalizácie šírenia nového koronavírusu na Slovensku. Na snímke kolóny áut počas kontroly pri diaľnici R1 smerom z Nitry do Trnavy pri obci Šoporňa v stredu 8. apríla 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Policajné hliadky kontrolujú výjazd z okresu Zlaté Moravce v smere na Banskú Bystricu pri obce Čaradice.

Nitra 8. apríla (TASR) – Obmedzenie voľného pohybu počas veľkonočných sviatkov a následné policajné kontroly spôsobujú zápchy aj na cestách nitrianskeho regiónu. Kolóny sa tvoria na rýchlostnej ceste R1, kde polícia kontroluje vjazd a výjazd na územia kraja.



Policajné hliadky kontrolujú výjazd z okresu Zlaté Moravce v smere na Banskú Bystricu pri obce Čaradice. Podľa informácií z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre sa tam tvorí kolóna dlhá približne 500 metrov.

Rovnako dlhý rad áut sa vytvoril aj pri obciach Hájske a Pata, kde policajti kontrolujú vjazd do okresu Nitra v smere od Trnavy. Polícia zároveň upozorňuje vodičov, že v smere z Nitry do Trnavy sa na R1 vytvárajú kolóny v dĺžke piatich až siedmich kilometrov.