Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska organizácia cestovného ruchu rástla napriek zlému obdobiu

Ilustračné foto. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Úlohou organizácie je zastrešenie riadenej spolupráce medzi čo najväčším počtom subjektov, ktoré tvoria a ovplyvňujú zážitok návštevníka.

Nitra 25. marca (TASR) - Napriek nepriaznivému obdobiu pre odvetvie cestovného ruchu sa počet členov Nitrianskej organizácie cestovného ruchu (NOCR) rozšíril v tomto roku o tri nové subjekty. Novými členmi organizácie sa stali Ponitrianske múzeum, nezisková organizácia Castellum a obec Nitrianska Blatnica. „Celkový počet členov organizácie sa teda zvýšil na 16,“ informovala Dana Póčiková z NOCR.

Nitrianska organizácia cestovného ruchu pôsobí v meste Nitra a okolí už od roku 2012. Vďaka každoročnej finančnej dotácii z Ministerstva dopravy a výstavby SR zastrešuje manažment a aktivity cestovného ruchu v destinácii. Organizácia vznikla v zmysle národnej stratégie rozvoja turizmu a funguje na princípoch verejno–súkromného partnerstva, združuje samosprávne, podnikateľské a iné subjekty pôsobiace v regióne.

Úlohou organizácie je zastrešenie riadenej spolupráce medzi čo najväčším počtom subjektov, ktoré tvoria a ovplyvňujú zážitok návštevníka. Hlavným cieľom je najmä tvorba produktu cestovného ruchu a propagácia destinácie. Organizácia realizuje aktivity zamerané na zvyšovanie počtu návštevníkov a predĺženie počtu dní strávených v destinácii.