Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Nitriansky kraj

Auto skončilo v potoku, spolujazdec nehodu neprežil

Ilustračné foto Foto: TASR/polícia

Vodič auta je ťažko zranený.

Nitra 16. júna (TASR) – Pri dopravnej nehode za obcou Jedľové Kostoľany v okrese Zlaté Moravce zomrel jeden človek, ďalší bol ťažko zranený. Nehoda sa stala dnes krátko po 11. hodine. „Vodič osobného motorového vozidla Fiat Marea vyšiel z cesty, narazil do zvodidiel a s autom spadol do potoka. Tam sa prevrátil na strechu,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Pri nehode zomrel 45-ročný spolujazdec, 27-ročného vodiča s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice. Alkohol bude u neho zisťovaný z krvi. Pod tragédiu sa pravdepodobne podpísala rýchlosť. Presná príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania nitrianskych policajtov.

Napriek tomu, že polícia neustále vyzýva vodičov na opatrnosť, dochádza na cestách k takýmto tragédiám, skonštatovala Bruchterová. Na cestách v Nitrianskom kraji dnes zvýšený počet dopravných hliadok dozerá na bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke.

Dopravní, poriadkoví, ale aj železniční policajti sa zameriavajú na alkohol, dodržiavanie pravidiel v cestnej premávke, prechody cez železničné priecestia. Vo zvýšenej miere sa sústreďujú na rizikové úseky, kde najčastejšie dochádza k dopravným nehodám, upozornila Bruchterová.