Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Fakultná nemocnica v Nitre zakázala návštevy na viacerých oddeleniach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji v šiestom kalendárnom týždni vzrástla o 40,5 percenta oproti predchádzajúcemu týždňu.

Nitra 12. februára (TASR) – Fakultná nemocnica v Nitre nariadila zákaz návštev na viacerých oddeleniach a klinikách nemocnice. Urobila tak na základe zvýšeného výskytu respiračných ochorení a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre. Zákaz návštev platí podľa hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej až do odvolania na Infekčnej klinike, Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, na všetkých pracoviskách Jednotky intenzívnej starostlivosti, Oddelení neonatológie, Oddelení šestonedelia a Klinike detí a dorastu.

Chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji v šiestom kalendárnom týždni vzrástla o 40,5 percenta oproti predchádzajúcemu týždňu. Podľa údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre bolo evidovaných 10.460 akútnych respiračných ochorení, z toho v 1683 prípadoch išlo o chrípku. Najviac chorých bolo medzi deťmi do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 250 osôb. K najčastejším komplikáciám patrili zápaly prínosových dutín, zápaly pľúc a zápaly stredného ucha. Pre vysokú chorobnosť bolo zatvorených 23 základných a materských škôl v šiestich okresoch.