Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj udelí ocenenia štyrom osobnostiam

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Cena Nitrianskeho samosprávneho kraja za rok 2020 in memoriam bude udelená Štefanovi Mihinovi, ktorý bol dlhoročným vedecko-výskumným pracovníkovi v oblasti poľnohospodárstva.

Nitra 13. júla (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj udelí za rok 2020 ocenenia štyrom osobnostiam. Krajskí poslanci rozhodli, že Cenu NSK získa Juraj Barát, Matej Ruttkay, Vladimír Vnuk a in memoriam Štefan Mihina.

Ako informoval Úrad NSK, dlhoročný charitatívny a sociálny pracovník, riaditeľ Diecéznej charity a Domova sociálnej starostlivosti Promerite Quieti v Nitre Juraj Barát získa ocenenie za zásluhy a osobný prínos v oblasti charity a sociálnej práce.

Významný slovenský a európsky archeológ, vedec, pedagóg a dlhoročný riaditeľ Archeologického ústavu SAV Matej Ruttkay bude ocenený za zásluhy a osobný prínos v oblasti archeológie a archeologických výskumov zvlášť Nitrianskeho regiónu.

Podnikateľ v oblasti poľnohospodárstva, futbalový rozhodca, funkcionár a zostavovateľ fotografických knižných publikácií Vladimír Vnuk získa Cenu NSK za zásluhy a osobný prínos v oblasti poľnohospodárstva, športu a historickej fotografie.

Cena Nitrianskeho samosprávneho kraja za rok 2020 in memoriam bude udelená Štefanovi Mihinovi, ktorý bol dlhoročným vedecko-výskumným pracovníkovi v oblasti poľnohospodárstva. Bol tiež iniciátorom vzniku Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra a organizátorom festivalu Agrofilm.