Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra odovzdala do užívania zrekonštruovanú budovu ČFK

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasťou prác bola aj oprava splaškovej a dažďovej kanalizácie a montáž dvoch nových kotlov ústredného kúrenia.

Nitra 16. mája (TASR) - Po niekoľkomesačných prácach mesto Nitra v utorok odovzdalo do užívania zrekonštruovanú budovu Čermánskeho futbalového klubu (ČFK). Ako uviedla radnica, celkové náklady dosiahli takmer 380.000 eur. "Z tejto sumy mesto získalo 214.344 eur z Fondu na podporu športu, zvyšnú časť uhradilo z vlastného rozpočtu," povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Práce boli zamerané najmä na obnovu a modernizáciu vnútorných priestorov, výmenu okien a zateplenie celého objektu. "Novou dispozíciou sa vytvorili nové šatne, sprchy a toalety. Samozrejmosťou bolo prispôsobenie týchto priestorov pre imobilných športovcov. Rekonštrukcia zahŕňala aj nové rozvody elektriny, bleskozvodu, rozvody vody a kanalizácie, nové rozvody kúrenia a radiátory," vysvetlil Holúbek.

Súčasťou prác bola aj oprava splaškovej a dažďovej kanalizácie a montáž dvoch nových kotlov ústredného kúrenia. "Ak chceme, aby naši obyvatelia, a hlavne naše deti športovali, musíme im vytvárať kvalitné športové zázemie. Preto sa mesto postupne snaží obnovovať aj ďalšie športoviská. Či už je to tenisová hala na sídlisku Chrenová, alebo Zápasnícka hala v Starom Meste," dodal primátor Marek Hattas.