Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitre si ľadové medvede opäť zaplávali v mestskom parku

Ilustračná snímka Foto: FOTO TASR / Alexandra Moštková

Na piatom ročníku stretnutia otužilcov sa zišli členovia Slovenských ľadových medveďov i individuálni milovníci chladnej vody z celého Slovenska.

Nitra 11. januára (TASR) – Desiatky otužilcov sa dnes zišli v nitrianskom Mestskom parku na Sihoti, aby si pri teplote iba mierne nad nulou zaplávali v jazere Veľká Hangócka. Na piatom ročníku stretnutia otužilcov sa zišli členovia Slovenských ľadových medveďov i individuálni milovníci chladnej vody z celého Slovenska. Okrem samotného kúpania sa súťažilo aj o ceny v tombole, a tak ako vlani, aj tento rok odovzdajú otužilci peniaze z vyzbieraného štartovného a z tomboly zdravotne postihnutým deťom zo Spojenej školy internátnej.

Slovenské ľadové medvede si dnešné kúpanie užívali. Všetci oslovení účastníci sa zhodli na tom, že im prospieva a chráni ich pred chorobami. Pripomínajú však, že otužovanie treba robiť pravidelne, pretože iba vtedy má zmysel a pozitívny vplyv na zdravie. „Do vody treba ísť rozhodne, netreba sa báť. Trošku to zo začiatku zabolí, ale potom je to naozaj super. A keď vyjdem von, tak je neskutočne teplo, takže necítim nič, môže pokojne aj vietor fúkať,“ povedal jeden z otužilcov tesne po tom, ako vyšiel z jazera.

Slovenské ľadové medvede majú už naplánované aj ďalšie akcie po celom Slovensku. Na sútoku rieky Morava a Dunaj sa budú kúpať 1. februára a o týždeň neskôr, 8. februára, sa zídu na lyžovačke v plavkách vo Valčianskej doline. V marci sa budú otužilci kúpať vo vodnej nádrži Duchonka neďaleko Topoľčian, v Jasení pri Banskej Bystrici a na Slnečných jazerách v Senci. So sezónou sa rozlúčia 12. apríla na Dunaji.