Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Nitriansky kraj

Piknik v Dražovciach sa nesie v štýle impresionizmu

Do romantických čias v štýle impresionizmu sa preniesli ľudia, ktorí v nedeľu 29. júna 2014 prišli na Raňajky v tráve pri starobylom románskom kostolíku (v pozadí) v Nitre-Dražovciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Samotný názov pikniku, prevzatý zo slávnych diel impresionistov Moneta a Maneta, nabáda k atmosfére pohody, bezstarostnosti a noblesy.

Nitra 29. júna (TASR) – Do romantických čias v štýle impresionizmu sa preniesli ľudia, ktorí dnes prišli na Raňajky v tráve pri starobylom románskom kostolíku v Nitre-Dražovciach. Druhý ročník pikniku sa tu koná už od 10. h a potrvá až do popoludňajších hodín. K dispozícii je celé okolie kostolíka.

"Okrem prinesených dobrôt z vlastného piknikového košíka sa podáva výborná talianska zmrzlina, pravá belgická čokoláda, v ponuke je výber kvalitných dražovských vín priamo od miestnych vinárov a špeciality z najlepších gréckych olív. Nebude chýbať chutná, alternatívne pripravená káva, čaje a vodné fajky," uviedla organizátorka Raňajok v tráve Emília Domanová.

Ako pripomenula, už samotný názov pikniku, prevzatý zo slávnych diel impresionistov Moneta a Maneta, nabáda k atmosfére pohody, bezstarostnosti a noblesy. "Pokúsme sa preto ich dielami inšpirovať čo najviac. Hlavne si užiť stretnutia s priateľmi a známymi a nikam sa neponáhľať. A to všetko v dobovom oblečení ako kedysi. Keď ženy boli dámy a muži džentlmeni," pokračovala Domanová.

Súčasťou pikniku v Dražovciach je okrem príjemného posedenia v tráve aj kultúrny program. Návštevníci si môžu pozrieť výstavu mladej nitrianskej maliarky s názvom "Anjeli Katky Jahnovej" a v priebehu dňa zaznie aj hudba skupín Musicantica Slovaca, Tango Cuadrado a Páni času.