Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Počas Týždňa dobrovoľníctva sa do aktivít v Nitre zapojili stovky ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Mnohí nadšenci sa počas podujatia zapojili aj do troch či štyroch dobrovoľníckych podujatí.

Nitra 26. septembra (TASR) – Nitra sa počas Týždňa dobrovoľníctva, ktorý trval od 16. do 22. septembra, zaradila na druhé miesto takzvaných najdobromiest. Celkovo sa tam do rôznych dobrovoľníckych aktivít zapojilo 1248 dobrovoľníkov, ktorí sa venovali rôznym aktivitám v 14 organizáciách a v štyroch školách.

Mnohí nadšenci sa počas podujatia zapojili aj do troch či štyroch dobrovoľníckych podujatí. „Tento rok sme mali naozaj výbornú a rozmanitú skladbu aktivít a veľmi ochotných dobrovoľníkov. Mali tak možnosti si vyskúšať napríklad pomáhanie pri organizovaní festivalu, lepenie sviečok na kampaň i administratívne či upratovacie práce. Veľmi sa teším, že sa tento rok prihlásili aj dve firmy, ktoré vyslali svojich zamestnancov pomáhať. Verím, že ďalší rok sa zapoja viacerí. Spolu dobrovoľníci odpracovali 1819 hodín,“ uviedla koordinátorka aktivít Týždňa dobrovoľníctva Andrea Kosírová Hugáňová.

Ako pripomenula, Nitrianske centrum dobrovoľníctva okrem tejto akcie pravidelne organizuje aj prednášky o dobrovoľníctve na školách, zabezpečuje dobrovoľníkov na rôzne podujatia a oceňuje ich prácu na každoročnom slávnostnom stretnutí Srdce na dlani. „Jeho hlavnou úlohou je podporiť dobrovoľníctvo v ľuďoch a ukázať rôzne možnosti na sebarealizáciu,“ dodala Kosírová Hugáňová.