Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra podporí vzdelávacie projekty určené mladým

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Príspevok od 202 do 770 eur dostane od mesta celkovo 14 škôl, neziskových organizácií i súkromných vzdelávacích inštitúcií.

Nitra 10. júla (TASR) – Mesto Nitra podporí neformálne vzdelávanie a rôzne aktivity mladých. Poslanci na svojom júlovom rokovaní schválili na tieto účely sumu 8212 eur.

Príspevok od 202 do 770 eur dostane od mesta celkovo 14 škôl, neziskových organizácií i súkromných vzdelávacích inštitúcií. Mesto tak podporí napríklad projekt zameraný na fitness aktivity na Základnej škole Na Hôrke, doučovanie žiakov vo vzdelávacom centre Educat, výučbu cudzích jazykov i hudobnej výchovy, ale aj letnú divadelnú školu, dobrovoľníctvo, či vzdelávanie detí s poruchami pozornosti.

Radnica si pri udeľovaní dotácií na vzdelávanie stanovila v roku 2021 viacero priorít. Podporu smerovala predovšetkým do aktívnej práce s mládežou, na doučovanie žiakov počas pandémie i na inkluzívne vzdelávanie. „Prioritou je aj zlepšenie duševného zdravia a zvládnutie izolácie mládeže, a tiež prevencia a šírenie povedomia o šikane, drogovej a iných závislostiach,“ informoval magistrát.