Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Podujatia o kultúrnom dedičstve v Nitre potrvajú do konca septembra

Na archívnej snímke z roku 1962 akademický sochár Tibor Bártfay vo svojej pracovni. Foto: ČTK - M. Slosiariková

Na 14. septembra pripravila Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre prezentáciu o nitrianskom rodákovi a známom sochárovi Tiborovi Bartfayovi.

Nitra 6. septembra (TASR) – Turistickými prechádzkami po historických pamiatkach sa v týchto dňoch začal v Nitre program Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Témou aktuálneho ročníka podujatia je motto: dedičstvo pre všetkých. "Pripravené sú prehliadky, sprevádzania, výstavy, prednášky, workshopy a koncerty," informovali organizátori.

Súčasťou programu, ktorý potrvá až do konca septembra, bude napríklad etnologická komentovaná prehliadka po mestskom cintoríne, ktorú na 9. septembra pripravila etnologička Margita Jágerová. Na 14. septembra pripravila Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre prezentáciu o nitrianskom rodákovi a známom sochárovi Tiborovi Bartfayovi. Národná filatelistická výstava sa bude v Divadle Andreja Bagara v Nitre konať od 16. septembra.

O deň neskôr sa zasa bude na nitrianskej pešej zóne konať Škola spevu ľudových piesní z okolia Nitry. "Zákutia zoborských vrchov predstaví pešia prehliadka, ktorá sa bude konať 18. septembra. Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre zasa 22. septembra organizuje prednášku zameranú na popularizáciu architektonicky hodnotných a pamiatkovo chránených objektov SPU," doplnili organizátori.