Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Polícia po 26 rokoch stotožnila ľudské pozostatky s hľadaným mužom

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Polícii sa hľadaného nedarilo nájsť a na žiadosť rodiny bol ešte v roku 2001 súdom vyhlásený za mŕtveho.

Nitra 16. mája (TASR) - Polícia po 26 rokoch odvolala pátranie po mužovi z Hodonína, na ktorého Okresný súd v Nitre vydal ešte v roku 1997 zatykač za trestný čin lúpeže a podozrenia z vraždy. Vyšetrovateľom sa podarilo stotožniť nájdené kostrové pozostatky s hľadaným mužom.

Polícii sa hľadaného nedarilo nájsť a na žiadosť rodiny bol ešte v roku 2001 súdom vyhlásený za mŕtveho. "V roku 2002 bola v Nitre v poraste na Cabajskej ulici nájdená mŕtvola muža neznámej totožnosti. Išlo o kostrový nález, bez známok násilia a príčina smrti sa nepodarila zistiť. V minulom roku bolo na podnet pátračov nitrianskeho Krajského riaditeľstva Policajného zboru vykonané porovnanie vzoriek DNA z kostrového nálezu a syna nezvestného muža," informovala polícia.

Ako doplnila, výsledky z Kriminalistického a expertízneho ústavu ukázali 99,9999-percentnú zhodu DNA, rodičovstvo a tým aj identita mŕtveho muža sú prakticky dokázané. "Vydanie zatýkacích rozkazov, aj pátranie po hľadanom boli odvolané vďaka práci množstva ľudí na polícii, expertíznom ústave, prokuratúre a súdoch, a to nielen na Slovensku," uviedla polícia.