Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra poskytne dotácie na kultúrne podujatia

Primátor Nitry Jozef Dvonč Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Celková hodnota projektov je viac ako 1,2 milióna eur. Uchádzači o dotáciu žiadali od mesta podporu vo výške takmer 280.000 eur.

Nitra 18. januára (TASR) – Nitrianska radnica podporí sumou 29.000 eur vybrané projekty zamerané na ochranu a šírenie kultúrnych hodnôt. Ako informoval magistrát, o dotácie sa uchádzalo celkovo 37 žiadateľov, medzi ktorými boli divadlá, občianske združenia, umelecké spoločnosti, firmy, školy a ďalšie inštitúcie. Celková hodnota projektov je viac ako 1,2 milióna eur. Uchádzači o dotáciu žiadali od mesta podporu vo výške takmer 280.000 eur.

Radnica na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva podporí 27 projektov. Najvyššiu dotáciu v hodnote 8000 eur sa podarilo získať Asociácii Divadelná Nitra na 25. ročník medzinárodného divadelného festivalu. Dramatické umenie podporia aj dotácie, ktoré sa podarilo získať Divadlu Andreja Bagara na prípravu inscenácií Pyramída a Scapinove šibalstvá. Granty získalo aj Staré divadlo Karola Spišáka i združenie Priatelia Starého divadla v Nitre.

Okrem divadelného umenia podporí mesto Nitra aj ďalšie kultúrne aktivity. Sú medzi nimi rôzne koncerty, hudobné festivaly, univerzitné i ľudové slávnosti či literárne a filmové podujatia.