Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra poskytne dotácie na zážitkovú včeláreň i rozšírenú 3D realitu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ako informovala radnica, pri prideľovaní dotácií sa zohľadňovali priority, ktoré má mesto pri rozvoji cestovného ruchu.

Nitra 3. júna (TASR) – Mesto Nitra podporí tento rok cestovný ruchu dotáciami v hodnote 20.000 eur. Celkovo sa o financie z mestského rozpočtu uchádzalo 15 projektov, mestskí poslanci sa z nich rozhodli podporiť sedem.

Dotáciu v hodnote 3800 eur získal projekt občianskeho združenia Vedecká včela, ktoré chce v Nitre zriadiť zážitkovú mestskú včeláreň. Sumu 4470 eur získa aj Zoborský skrášľovací spolok, ktorý pre turistov vytvorí 3D rozšírenú realitu pri návšteve kostola v Zoborskom kláštore. Rovnakú dotáciu dostane aj združenie Historia – Magistra Vitae na Náučný chodník Zoborské vrchy. Suma 2260 eur pôjde aj na obnovu náučného chodníka Hradisko Zobor.

Matica slovenská dostane z mestského rozpočtu 2000 eur na zriadenie Gajdošskej izby. Dotácie v hodnote 1500 eur pôjdu zasa na Nitrianske skautské dni a podujatie Otvorené pivnice – Jánske vína Bita.

Ako informovala radnica, pri prideľovaní dotácií sa zohľadňovali priority, ktoré má mesto pri rozvoji cestovného ruchu. „Je medzi nimi zvyšovanie kvality a dostupnosť služieb, využívanie najmodernejších technológií a aplikácií, inovovaná ekologická ponuka turistických produktov a pútnický cestovný ruch na Cyrilometodskej kultúrnej ceste a Svätojakubskej ceste,“ uviedol mestský úrad.