Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra pripravuje cyklotrasu, ktorá povedie do Mlynáriec

Na snímke cyklochodník. Foto: TASR - Maroš Černý

Tri metre široký cyklistický chodník vybudovaný na korune hrádze bude dlhý takmer 1,5 kilometra. Výstavba je rozdelená na dva úseky.

Nitra 8. augusta (TASR) – Mesto Nitra začalo s prípravou nového úseku cyklotrasy, ktorá povedie po brehu rieky Nitra. Začínať sa bude pri moste na Vodnej ulici, pokračovať bude až po areál bývalého podniku Zelokvet s ukončením v mestskej časti Mlynárce.

Tri metre široký cyklistický chodník vybudovaný na korune hrádze bude dlhý takmer 1,5 kilometra. Výstavba je rozdelená na dva úseky. „Prvý sa napája na existujúcu cyklotrasu z mestského parku od Vodnej ulice, križuje komunikáciu do areálu Zelokvetu a končí sa pri napojení na chodník na Bratislavskej ulici. Druhý úsek sa začína v križovaní s vozovkou Bratislavskej ulice s ukončením na spevnenej ploche otočky mestskej hromadnej dopravy. Od nej je samostatným projektom riešené pokračovanie cyklotrasy po Dubíkovej, Štúrovej a Kmeťovej ulici až na jestvujúcu cyklotrasu na Hviezdoslavovej ulici,“ informovala radnica.

Nová cyklotrasa má byť vybavená trvalo svietiacimi solárnymi LED gombíkmi, ktoré budú osadené v jej osi. „V mieste napojenia cyklotrasy na komunikácie Vodná, Zelokvet a pri napojení na Dubíkovu ulicu budú osadené stĺpiky zabraňujúce prejazdu vozidiel,“ konštatuje sa v dokumente, ktorý zverejnilo mesto v rámci územného konania.