Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska radnica prijíma v súvislosti s pandémiou nové opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR

Obmedzenia sa dotknú aj sobášov, ktoré sa konajú pri dodržaní prísnych protiepidemických opatrení.

Nitra 16. októbra (TASR) – Nitrianska radnica od pondelka 19. októbra začne v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 prijímať viaceré opatrenia. Dotknú sa prevádzky mestského úradu, športovísk, sociálnej starostlivosti, kultúry a ďalších oblastí.

Na rozdiel od prvej vlny pandémie zostáva mestský úrad otvorený, aj naďalej budú fungovať všetky jeho súčasti a odbory.

„Mení sa však spôsob, akým budú klienti vybavovať svoje záležitosti. Pohybovanie sa v budove úradu je pre verejnosť zakázané. Výnimkou sú iba vopred dohodnuté stretnutia, zasadnutia komisií a výborov mestských častí. Ústne pojednávania sa nariaďujú iba v nevyhnutných prípadoch a ak je to zákonom určené. Úradné záležitosti sa budú vybavovať v klientskom centre. Dôrazne odporúčame riešiť úradné záležitosti telefonicky alebo mailom,“ informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Základné a materské školy fungujú podľa aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR. Uzavreté sú zatiaľ iba triedy, ktoré sú z rozhodnutia hygienikov v karanténe.

Centrum voľného času má pre pandémiu prerušenú prevádzku, v Synagóge budú sprístupnené výstavy v zmysle platných opatrení. Podľa nich budú fungovať aj priestory kultúrnych zariadení.

„Naďalej platí dodržiavanie nastavených preventívnych opatrení pri poskytovaní sociálnych služieb. Zariadenie pre seniorov a Zariadenie opatrovateľskej služby Zobor má už od 9. októbra úplný zákaz návštev. Útulky a nocľaháreň naďalej fungujú v zmysle aktuálnych platných nariadení,“ uviedol Holúbek.

Magistrát okrem toho uzatvára prevádzku plavárne a sauny v Mestskom kúpeli. V priestoroch Mestskej haly na Čermáni a Tenisového areálu na Chrenovej sa obmedzuje maximálny počet športujúcich ľudí na šesť. Šatne a sprchy zostanú zatvorené.

Obmedzenia sa dotknú aj sobášov, ktoré sa konajú pri dodržaní prísnych protiepidemických opatrení. „Matrika bude postupovať v súlade s platnými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva a mesta. Je vhodné, aby bol každý sobáš konzultovaný s matričným úradom,“ dodal Holúbek.