Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska radnica riešila v auguste 140 pripomienok od občanov

Na archívnej snímke Nitra. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vo väčšine prípadov sa týkali čistoty, životného prostredia či komunikácií.

Nitra 7. septembra (TASR) – Nitrianska radnica riešila v priebehu augusta 140 pripomienok od občanov. Vo väčšine prípadov sa týkali čistoty, životného prostredia či komunikácií.

Podľa slov Andreja Jančoviča z mestského úradu sa na základe upozornení od občanov opravilo nefungujúce osvetlenie na Párovskej, Hlavnej, Lomnickej a Kláštorskej ulici i na Parkovom nábreží. „V auguste sa trhala aj rýchlo rastúca burina na Mostnej a Jeleneckej ulici, z cesty sa odstránil spadnutý strom na Dražovskej ulici a upravili sa aj kríky na Rázusovej ulici a Wilsonovom nábreží. Vyčistený je aj neporiadok na chodníkoch na Robotníckej, Staromlynskej, Hlavnej, Popradskej, Novomeského a Novozámockej ulici,“ uviedol Jančovič.

Ako pripomenul, v riešení sú aj nahlásené chýbajúce lavičky pri cyklotrase v lokalite Medzi vodami a tiež chýbajúce dopravné zrkadlo na Tehelnej ulici. „Pracuje sa na odstránení čiernych skládok na Dražovskej, Súľovskej a Golianovej ulici, Hviezdoslavovej triede a na Orechovom dvore. Radnica plánuje dať do poriadku aj výtlky v rôznych častiach mesta. Azda najviac by občanov a návštevníkov Nitry potešili opravy na Svätoplukovom námestí a Triede Andreja Hlinku,“ dodal Jančovič.